Kraljevo, 04.11.2018. Važan projekat pokrenut na inicijativu Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, a tiče se prikupljanja sredstava za pomoć preminulom kolegi iz kraljevačkog odreda Žandarmerije Ribać Novici juče je dobio svoj epilog. Porodica preminulog Ribaća zahvaljujući humanosti njegovih kolega dobila je svoj dom.

 Novica Ribać je nakon kraće bolesti preminuo 2004. godine a iza sebe je ostavio suprugu i maloletnu ćerku i sina sa smetnjama u razvoju. Nezavisni policijski sindikat Srbije sa zadovoljstvom je podržao humanu ideju pripadnika Žandarmerije koji nisu želeli da ostave bez krova nad glavom porodicu pokojnog kolege. Tako je 2014. godine nakon inicijative NPSS-a humanitarna akcija odobrena od strane Direkcije policije i počelo je prikupljanje sredstava za kupovinu stana porodici Ribać u čemu su učestvovali svi pripadnici Žandarmerije. Sindikat se i sam, prema svojim mogućnostima uključio u akciju i pomogao opremanje stana, a juče je porodica Ribać dobila ključeve svog novog doma.

Nezavisni policijski sindikat Srbije ovim putem pohvaljuje sve pripadnike Žandarmerije koji su najviše zaslužni za prikupljanje novca za kupovinu stana čime su na delu pokazali svoju solidarnost i jedinstvo. Da u ovoj jedinici vlada istinska sloga i solidarnost čak i nakon odlaska iz nje pokazao je i penzionisani pripadnik Žandarmerije i član NPSS-a Saša Dedić koji je i sam donirao deo nameštaja za opremanje stana porodice Ribać.

Press NPSS