Beograd, 27. decembar 2018.

Jedan od prioriteta u delovanju Nezavisnog policijskog sindikata Srbije svakako je i saradnja sa regionalnim policijskim sindikatima, a kao potvrda značaja te aktivnosti usledio je i poziv za učešće delegacije NPSS na Trećoj skupštini Nezavisnog sindikata policije Makedonije.

Pored nastavka izgradnje dobrih odnosa sa domaćinima tog eminentnog skupa, sa kojima NPSS ima potpisan ugovor o saradnji, predstavnici našeg sindikata iskoristili su priliku da učvrste veze i podignu nivo dobrih odnosa i sa ostalim policijskim sindikatima u zemljama okruženja.

Svestranu korist regionalne saradnje policijskih sindikata istakao je u svom govoru i Miloš Jelenković, predsednik NPPS, ukazavši i na činjenicu po kojoj naše kolege i partneri iz Makedonije beleže izuzetno dobre rezultate, kao i povećanje broja članova sindikata, poželevši im ujedno i da ubuduće uspešno sprovode borbu za prava policijskih službenika.

„Nezavisni policijski sindikat Srbije svakako pripada onim organizacijama koje veruju ne samo u bolju perspektivu na lokalnom nivou, već i u bolju perspektivu čitavog regiona. Potpuno smo svesni da zemlje Balkana imaju iste i slične probleme, zbog čega ćemo i dalje insistirati na zajedničkim projektima i razmeni dobrih ideja kako bismo svi zajedno doprineli većem ulaganju u policiju na našim prostorima. Naravno, veća ulaganja u policiju znače – bezbednije države na Balkanu“, zaključio je Jelenković.