Viši sud u Novom Pazaru osudio je Dženana K. (36) na jedinstvenu kaznu od 11 godina i šest meseci zatvora zbog toga što je 7. septembra 2017. godine teško ranio policajca na dužnosti Dragana Čekanovića.

Napadač je proglašen krivim za teško ubistvo u pokušaju, za šta ga je sudsko veće osudilo na 10 godina zatvora, dok je za nelegalno nošenje oružja, CZ Bereta iz kojeg je pucao na policajca, dobio dve godine zatvora.

Podsećanja radi, reč je o ponovljenom suđenju jer je Apelacioni sud u Kragujevcu, postupajući po žalbama odbrane i Tužilaštva, naložio novo suđenje posle prve presude kojom je Novopazarac bio osuđen na 10 godina zatvora.

Za razliku od presude u prvom suđenju, Viši sud je Dženana K. proglasio krivim i za nelegalno nošenje oružja, uvaživši argumente Tužilaštva da nije moguće legalizovati oružje koje je korišćeno za izvršenje krivičnog dela.

S tim u vezi, Nezavisni policijski sindikat Srbije ocenjuje da ovakva presuda predstavlja pozitivan iskorak u sudskoj praksi, jer bezbednost policajca znači i bezbednost države.