Dve osobe napale su patrolu policije u Kumodraškoj ulici u Beogradu, koja je došla na uviđaj, i to tako što su kolima naleteli na njih sa namerom da ih pregaze.

Prethodno su M.B i E.B, pod dejstvom alkohola, automobilom izazivali haos u ulici udarajući parkirane automobile, a kada je patrola stigla na lice mesta, M.B. je vozilo usmerio ka policajcima, iz čista mira udario našeg kolegu i od siline udarca bacio ga na haubu.

Drugi policajac koji je bio u patroli tada je munjevito zapucao u hladnjak automobila, posle čega su se napadači predali.

Srećom, napadnuti policajac nije teže povređen, ali je sama namera napadača da ga pregaze nešto što ukazuje da je bezbednost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koji obavljaju tešku i odgovornu dužnost, iz dana u dan na neprihvatljivom nivou. Jer, svedoci smo da su napadi na policiju u poslednje vreme učestali, meta je ista, samo su metodi drugačiji…

Od upotrebe pištolja, automatske puške i noža, pa sve do ideje da se policajac pregazi automobilom.

Nezavisni policijski sindikat Srbije zato ponovo ukazuje da je potrebno pooštriti kaznenu politiku u odnosu na sve one koji napadaju pripadnike MUP-a, jer je napad na policajca – napad i na državu.