Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije još jednom su dokazali da su spremni da žrtvuju vlastite živote kako bi sačuvali živote sugrađana, ovog puta spasivši dve žene iz požara koji je zahvatio dve zgrade u Novom Pazaru.

Patrola je prethodno obaveštena da je u Sutjeskoj ulici izbio požar, a kada su došli na lice mesta, videli su da se vatra sa jedne zgrade proširila i na drugu. Okupljeni građani obavestili su naše kolege da se na drugom spratu zgrade u kojoj je izbio požar nalazi žena, a policajci Jasmin Mavrić i Emir Demirović su, bez dvoumljenja, reagovali brzo i preko drvenih stepenica stigli do žrtve.

Pošto su je bezbedno izvukli iz plamenom zahvaćene zgrade, primetili su da je još jedna starija žena ostala u kući i da s prozora doziva upomoć. Međutim, požar se tada toliko proširio da su kolege, uz pomoć pripadnika Vatrogasne jedinice, jedva uspele da se probiju do žene i da je izvuku iz vatrenog obruča (na slici dole).

Vatrogasci su zatim uspeli da lokalizuju požar, a medicinski radnici su odmah zbrinuli sugrađanke.

Policajci koji su učestvovali u akciji takođe su zbrinuti u MC Novi Pazar, radi ukazivanja lekarske pomoći.

Nezavisni policijski sindikat Srbije odaje priznanje kolegama za uspešno obavljenju akciju, prilikom koje su rizikovali život kako bi spasli žene iz požara.