Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije neretko čine dela zbog kojih svi mi, njihove kolege, osećamo ponos jer se bavimo policijskim poslom, a poslednji takav slučaj dogodio se pre nekoliko dana, kada je Aleksandar Vasić pomogao trudnici Sanji Milošević-Marković da na svet donese devojčicu Anastasiju.

Porođaj je, naime, krenuo 12 dana ranije, pa su se Sanja i njen suprug automobilom uputili u porodilište. Upali su, međutim, u beogradsku saobraćajnu gužvu i uspaničili se, ali su u jednom trenutku videli policijski kombi na uglu ulica Takovske i Džordža Vašingtona. Zamolili su policajca da im pomogne kako bi što pre stigli do porodilišta, a Vasić je bez oklevanja seo u policijsko vozilo, uključio svetlosnu i zvučnu signalizaciju, i bezbedno i brzo im omogućio da što pre kroz gužvu stignu do porodilišta.

Policajac, zaposlen u Policijskoj brigadi, navodi da u svojoj petnaestogodišnjoj karijeri nije imao ovakvu situaciju.

“Volim da pomažem ljudima, ipak ovakve situacije nikada nisam imao. Ono što me je najviše obradovalo i što je najbitnije jeste da je devojčica došla na svet živa i zdrava. Smatram da je to deo mog posla, jer sam kao policijski službenik dužan da vodim računa o bezbednosti naših građana, uz ukazivanje pomoći kad je ona potrebna”, rekao je Vasić.

Posle porođaja, kada su sabrali utiske, Sanja i njen suprug Miloš pronašli su policajca kako bi mu se zahvalili i poslali fotografiju male Anastasije.

“Ovaj gest policajca nam je vratio veru u ljude. Njegova humanost i odlučnost da brzo reaguje, bez trunke razmišljanja, u ovako delikatnim životnim situacijama nas je zadivila”, zaključila je mama Sanja.

Nezavisni policijski sindikat Srbije se zahvaljuje kolegi Vasiću, jer je ovim činom pokazao da službenici MUP-a Srbije u svakom trenutku brinu o svojim sugrađanima, a maloj Anastaziji želimo lepo i bezbedno detinjstvo.