Svakog policajca koji zna makar slovo o sindikalizmu zaboli kada pročita da je „Policijski sindikat Srbije jedini pravi sindikat“ i pionir sindikalizma, a znajući ko čini rukovodstvo spomenutog, sada već bivšeg reprezentativnog sindikata, i za šta su se „borili“.

Svi smo mi u policiji neko vreme, neko duže od drugih, i znamo kako stvari funkcionišu, znamo da njihova politička saopštenja i već uveliko političke floskule više nemaju S od sindikalizma, već samo P od politike. Davno nam je svima jasno da se cilj borbe za policajce uveliko pretvorio u lične ciljeve i ambicije, i da su sindikalne vođe PSS počele da sanjaju sebe kao političke vođe.

Jedino se nisu zapitali kako će to da utiče na nas ostale, sindikalne zastupnike i borce, ali i pripadnike u uniformi koji ustaju svako jutro i rade svakog dana i noći, dok oni snimaju konferencije za medije po kancelarijama i sponzorišu svoje političke proglase po društvenim mrežama.

Naravno da će svaki policajac i vatrogasac, koji zna šta je prava borba i zalaganje, prepoznati i šta ona nije. Zato Nezavisni policijski sindikat Srbije apeluje da se ne šire lažne, „napumpane“ vesti i hvalospevi za nekoga ko to najmanje saslužuje – naprotiv, očigledno je zasluga izgubljena omasovljenim gubitkom članova.