Nenad Milkić, naš kolega i prijatelj, uspeo je da spoji dve delatnosti u nesvakidašnjoj kombinaciji – da uspešno obavlja policijski posao u Malom Zvorniku, i isto tako uspešno da se bavi pisanjem.

Pored književnog rada, Milkić je član Mense, a u slobodno vreme bavi se šahom i staroslovenskom mitologijom. Književnu slavu donela su mu dela “Zov karaule”, “Poslednja straža” i “Besmrtni bataljon”, sastavljena u trilogiji “Mi smo branili Košare” posvećenoj borbi Vojske Jugoslavije protiv albanskih terorista i dešavanjima u reonu karaule Košara iz 1998. i 1999. godine, kao i roman “Zovem se Dunja”, u kome pruža kritički osvrt na fenomene abortusa i nasilja u porodici.

Milkić trenutno sakuplja građu za knjigu o stradanju Srba u Sarajevu od 1992. do 1995. godine, a s tim u vezi, Nezavisni policijski sindikat Srbije darovao ga je notebook računarom koji će mu, budući da je lakši za nošenje, pomoći prilikom istraživačkog rada.

NPSS će i u budućnosti pomagati svojim članovima i kolegama ne samo kada je reč o poboljšanju uslova rada policijskih službenika, već i u ovakvim slučajevima koji su od izuzetnog značaja za društvo u celini.