Da li se sećate Zorana Dodića, kapetana policije koji je herojski izgubio život u obračunu sa albanskim teroristima tokom NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije?

Dodić je jedan od 165 policajaca koji su svoj život položili na oltar domovine u najstrašnijim danima skorašnje istorije naše države, kada su avioni NATO pakta 78 dana, od 24. marta do 10. juna 1999. godine, bombardovali naše gradove, škole, bolnice, spomenike kulture, crkve, manastire, pijace, žene, decu… I, kao što naš narod kaže da se na muci poznaju junaci, tako su svi ti heroji pokazali da su najvredniji deo ovog društva tako što su branili svoje sugrađane, znajući da rizikuju vlastitet živote i ne traživši ništa zauzvrat.

Nezavisni policijski sindikat Srbije s toga pozdravlja nameru Ministarstva unutrašnjih poslova da i dalje brine o bližnjima poginulih i nalazi posao članovima njihovih porodica, kao i ostale počasti koje država i lokalne zajednice ukazuju braniteljima otadžbine.

“Slava i veliko hvala svim pripadnicima policije koji su položili život za Srbiju, a ovom prilikom pozivam državu da ne zaboravi i one kolege koji su ranjeni tokom NATO bombardovanja, kao i policajce koji su aktivno učestvovali u ratnim dešavanjima,  a kojima treba omogućiti odlazak u zasluženu penziju”, rekao je Miloš Jelenković, predsednik NPSS.

Podsećamo, takođe, da društvo treba da pokaže više poštovanja prema profesiji koja se brine o bezbednosti naše zemlje, umesto što pojedinci skoro svakodnevno napadaju policajce, poput skorašnjeg pokušaja bezumnog vozača da kolima pregazi našeg kolegu na ulici.

I da se ne seti najveće žrtve poginulih policajaca samo na godišnice NATO bombardovanja…

Već da ih se sećamo uvek i na svakom mestu, na šta sugeriše natpis na spomen obeležju poginulim policajcima koje se nalazi u Kosovskoj Mitrovici – Ne umiru oni kojih se sećamo.