Pored herojskih i hrabrih akcija pripadnika policije, koji ne žaleći sebe čuvaju živote, bezbednost i imovinu građana, još jedan gest ljudskosti i poštenja skrenuo je pažnju na policajce kada je naš kolegac Nebojša Stanojković pronašao u zgradi Policijske uprave u Vranju novčanik sa dokumentima i hiljadu dolara, nakon čega je vlasniku novčanik vraćen.
Stanojković je, videvši novčanik i ustanovivši da su u njemu dokumenta i hiljadu američkih dolara, pitao da li ga je neko od građana koji su čekali pred šalterima zaboravio, da bi novčanik odneo sa kolegama u kancelariju. Posle dvadesetak minuta, zaboravni građanin se vratio u stanicu i preuzeo novčanik.
“Smatram da je to neko mukom zaradio i ne bih želeo da se to isto meni desi. Kad bih nešto izgubio, isto bih voleo da me neko kontaktira i da mi vrati to što sam izgubio”, rekao je za RTS Stanojković, koji je u službi šesnaest godina, a pre nekoliko godina imao je sličnu situaciju kada je pronašao mobilni telefon i takođe vratio vlasniku.
Nezavisni policijski sindikat Srbije s ponosom ističe ovakve primere i zahvaljuje se kolegi Stanojkoviću na njegovoj marljivosti i predanoj službi.