Kada u Srbiji neko ima petoro dece, to je već za svaku pohvalu ako uzmemo u obzir tendenciju pada nataliteta i opasnost od bele kuge, koja nam opasno preti. A kada je ponosni otac još i naš kolega, koji uz brigu i staranje za sigurnost svojih sugrađana stiže i da se brine o velikoj porodici, kristalno je jasno da je reč o nesvakidašnjem slučaju, vrednom svake pažnje.

Takav primer stiže nam iz Stanice policije Borča, gde Nenad Filipović, otac petoro dece, svakodnevno obavlja odgovoran policijski posao, ali uz sve obaveze stiže i da se posveti kolegama, kako bi se zajedno sa njima sindikalno organizovao i tako pokušao da reši probleme s kojima se suočavaju.

Svi zajedno radimo i svi se zajedno borimo. Ipak, najvažnije je da su se međuljudski odnosi bitno popravili otkad smo u Nezavisnom policijskom sindikatu Srbije“, kaže Filipović, kome je zbog svog rada i načina na koji pristupa sindikalnoj tematici uspelo ono što za rukom polazi retko kome – da skoro čitavu stanicu policije, tačnije 90 odsto ljudstva, učlani u NPSS.

Naravno, zbog svega što čini, zbog mnogih odricanja i zbog žrtve koju polaže na oltar sindikalne borbe, Filipović je prošle godine poneo nagradu za najboljeg predsednika sindikalne grupe.

Zahvaljujući svemu tome NPSS je, između ostalog, donirao četvrti štampač našim kolegama u Borči koji im je predao Filipović, pet porodica policajaca iz pomenute stanice bilo je o trošku sindikata na Zlatiboru, a još petorica kolega dobili su od sindikata odmor u banji Ždrelo…

NPSS će i ubuduće pomagati na sve moguće načine svim svojim članovima, a čast nam je što smo u istom sindikatu sa Nenadom.