Nezavisni policjski sindikat Srbije svakodnevno dobija poverenje od velikog broja pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, o čemu svedoči nesvakidašnji podatak po kome je za samo godinu dana članstvo u podružnici NPSS Šabac uvećano za čak 60 odsto.

Šapčani dobijaju nove članove na nedeljnom nivou, što pokazuje i fotografija sa učlanjenja na koje se čeka u redu, i što je potvrda ne samo dobrog rada naše podružnice u tom gradu, već i dobrih međusobnih odnosa kolega.

Primer tih dobrih odnosa prezentovao je region Zapadna Srbija, sa NPSS podružnicama Šabac, Loznica, Ub, Prijepolje, Badovinci i Bogatić, realizujući druženje i kolektivna nadmetanja na radničkim sportskim igrama, održanim u Banji Koviljači u trajanju od dva dana, gde su sve podružnice uzele učešće i četiri sportske discipline.

Takođe, naše kolege iz Šapca organizovale su petodnevnu ekskurziju na Ohridu, gde je bilo prisutno 50 koleginica i kolega, sa obilaskom manastira na tom području. Sindikalna podružnica Šabac uz to je nabavila i donirala više štampača i 12 tonera za policijske ispostave u Šapcu i Badovincima, a od prošlog avgusta do danas, svakog vikenda po dva člana sindikata sa područja zapadne Srbije odlaze na nagradni vikend u hotel Satelit na Zlatiboru.

Treba napomenuti da u ova vremena svaka pomoć dobro dođe, pa iz tog razloga članovi sindikata iz Šapca imaju popust na kupovinu naftnih derivata i do 18 dinara po litru.
Uz to, NPSS Šabac obezbedio je najpovoljnije uslove za porodice članova našeg sindikata prilikom polaganja vozačkog ispita, sa odloženim plaćanjem na deset meseci, kao i kupovinu automobila na 24 rate i bez kamate, kupovinu školskog pribora, obuće, odeće…

I lovci i ribolovci imaju mogućnost da kupuju oružje i opremu na rate i sa popustima, a tu je još mnoštvo povoljnosti koje članovi sindikata mogu da realizuju u raznim prodajnim objektima.

Naravno, to nije sve, budući da Šapčani pripremaju petodnevno putovanje u Veneciju za 50 članova NPSS i za njihove porodice.

Sindikalni duh i zajedništvo razvilo se do te mere da već osam godina NPSS Šabac priređuje doček Nove godine, a uz to i veliku prazničnu lutriju sa nagradama čak do 150.000 dinara, deleći putovanja, tablete, mobilne telefone… I, što nas posebno raduje, na tim proslavama obično je prisutno i do 250 ljudi, što članova sindikata što gostiju.

A budući da je policijska ispostava Šabac dobila novu zgradu, članovi tamošnjeg NPSS i njihovo rukovodstvo doneli su odluku da, znajući da se na useljenje ne dolazi praznih ruku, kupe i doniraju četiri velika televizora koji su postavljeni u novim prostorijama.

To je, svakako, samo deo aktivnosti, a Nezavisni policijski sindikat Srbije nastaviće da, poput delovanja u regionu Zapadna Srbija i Šapcu, nastavi sa dobrim sindikalnim radom, na dobrobit svoga članstva širom Srbije.