Posle Vranja i Niša, položen je kamen temeljac za izgradnju prvih 200 stanova namenjenih pripadnicima policije, vojske i službi bezbednosti u Kraljevu.

Ovi stanovi, koji će se nalaziti u dve stambene zgrade, grade se u kraljevačkom naselju Ribnica. Izvođač radova je konzorcijum firmi Grading iz Paraćina i Rasing iz Vršca, ukupna vrednost je oko 6,5 miliona evra, a rok za završetak radova je 480 dana, odnosno sredina oktobra naredne godine.

Nakon Kraljeva, na red dolaze stanovi za pripadnike MUP i Vojske Srbije u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici, a na kraju početak izgradnje i u Beogradu. Kako je ranije najavljeno, u pomenutim gradovima biće izgrađeno ukupno 8.022 stana koje će naše kolege moći da kupe pod povoljnim uslovima.

Podsećanja radi, projekat “Policajac u svom stanu”, koji je Nezavisni policijski sindikat Srbije osmislio pre više od deset godina kako bi policijski službenici u mnogim opštinama kupili stan po najpovoljnijoj ceni i kako bi nastale stambene zgrade sa pripadnicima policije koji rade u tim opštinama, stiže, na naše zadovoljstvo, do finalne faze, budući da je Komisija za stanove iz projekta državne stanogradnje već objavila javni poziv za učešće u postupku ostvarivanja prava na kupovinu stanova pod povoljnijim uslovima u Nišu i Vranju, iz projekta državne stanogradnje.

NPSS izražava zadovoljstvo zbog činjenice da se naša davnašnja ideja pretvara u stvarnost.