Nišlija S.A (36) uhapšen je danas usred reke Nišave, u samom centru grada pošto je prethodno pobegao iz prostorija Policijske uprave. S.A. je pružao otpor trojici policajaca koji su uskočili u reku kako bi ga savladali, stavili lisice i izveli na obalu.

Bekstvu i hapšenju u Nišavi prethodilo privođenje S.A. u Policijsku upravu pošto je prekršio meru zabrane prilaska osobi zbog nasilja u porodici. On je zatim u zgradi Policijske uprave napao policajku i iskočio kroz prozor. Policajci su odmah krenuli u poteru za njim i sustigli su ga kod Nišave, gde je uhapšen i određena mu je mera zadržavanja od 48 sati.

O incidentu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo i protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava za napad na službeno lice.

Pored napada na pripadnika MUP-a, o čemu NPSS redovno obaveštava javnost s namerom da utiče na pooštrenje kaznene politike u tim slučajevima, ovakve situacije jednostavno nas teraju da stavimo prst na čelo i zapitamo se – da li je naš posao dovoljno plaćen?

NPSS ovim povodom pita kolika bi, zapravo, trebalo da bude plata policajca koji se maltene svakodnevno suočava sa ovakvim situacijama i da li su policijski službenici u Srbiji dovoljno plaćeni?