Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa policijskim službenicima Policijske uprave Prokuplje koji su pomogli putnicima u autobusu, nakon saobraćajne nezgode koja se 30. aprila dogodila u selu Barlovo, čime su sprečili da dođe do još veće tragedije.

Policijski službenici Saša Vučković, Branko Milenković, Vladimir Savić i Marko Milinčić, koji su bili van dužnosti, nesebično su, rizikujući vlastite živote, pritekli u pomoć sugrađanima i više njih izvukli iz zapaljenog autobusa.

Ministar Stefanović pohvalio je brzu i pribranu reakciju ovih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i istakao da su oni primer požrtvovanih policijskih službenika koji štite građane ne samo dok su na dužnosti.

Tim povodom, Nezavisni policijski sindikat Srbije ističe da je ova akcija naših kolega još jedan u nizu pokazatelja da ne prođe dan, a da neki policajac ne demonstrira hrabrost, profesionalnost i izvanrednu privrženost poslu, čemu svi zajedno svedočimo.

NPSS se takođe nada da neće sve stati na aplauzima i pohvalama, već da će naše hrabre kolege biti i nagrađene za izuzetno požrtvovanje.