Pripadnici policije i članovi našeg sindikata učestvovali su u vojno-policijskoj paradi “Odbrana slobode”, koja je danas, povodom proslave Dana pobede nad fašizmom, održana u Nišu uz prisustvo državnog vrha Srbije i Republike Srpske i diplomatskog kora. Građani su mogli da vide vide više od 4.000 pripadnika snaga bezbednosti, više vrsta vozila, aviona, helikoptera i drugog oruđa i oružja.

Program je obuhvatao svečani defile pešadijskog ešalona, defile motorizovanih jedinica, nalet vazduhoplova i padobranski desant, kao i prikaz više stotina borbenih i neborbenih vozila i pojedinih novih sredstava ratne tehnike koja se uvode u naoružanje.

Na paradi su učestvovali ešaloni Interventne jedinice policije, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Policijske brigade i čete konjanika, motociklista Uprave saobraćajne policije, Sektora za vanredne situacije, kao i ešaloni veterana Ministarstva unutrašnjih poslova i polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku.

U defileu motorizovanih vozila prikazana su vozila Ministarstva unutrašnjih poslova, među kojima su i borbena oklopna vozila “Lazar” i “Miloš”, kao i borbena vozila policije M11 i M15, a na nebom iznad Niša preleteli su i helikopteri Ministarstva unutrašnjih poslova S 76 Sikorski, Bel 212 i Gazela SA 341.

Nazavisni policijski sindikat Srbije pohvaljuje sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije koji su učestvovali na paradi u i podseća da su mnogi policajci već nebrojeno puta u skorijoj istoriji pokazali spremnost da čuvaju otadžbinu i zaštite građane Srbije i u ratu i miru, kao i da će, zajedno sa vojskom, biti spremni za sve naredne izazove, o čemu svedoči i današnja manifestacija u Nišu.