Svečana promocija 17. i 18. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 4. klase polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno–spasilačkih jedinica i diplomiranih studenata Kriminalističko policijskog univerziteta, održana je danas na Trgu slobode u Novom Sadu.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Na svečanoj promociji novih pripadnika MUP-a proglašeni su najbolji polaznici 17. i 18. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 4. klase polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilackih jedinica i diplomiranih studenata Kriminalističko policijskog univerziteta.

Rešenja o nagrađivanju uručio im je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Najbolji polaznici 17. klase Centra za osnovnu policijsku obuku su Dušan Filipović, kao prvi u rangu sa prosekom 4,96, Nikola Joksić kao drugi u rangu i Stefan Kostadinović – treći u rangu.

Najbolji u 18. klasi Centra su Ilija Vojinović kao prvi u rangu sa prosekom 5,00, Sandra Popov kao druga u rangu i kao treći u rangu Marko Glišić.

Svi najbolji polaznici 4. klase Vatrogasno-spasilačke jedinice imaju prosek 5,00 i to su Petar Dabić kao prvi u rangu, Ana Ilić kao druga u rangu i Slobodan Stojković kao treći u rangu.

Najbolji diplomci Kriminalisticko policijskog univerziteta su Saša Šunjevarić, sa prosekom 8,70 kao prvi u rangu, Marko Marković kao drugi i Aleksandra Kostić kao treća u rangu.

Nezavisni policijski sindikat Srbije čestita najboljima u klasi i svim mladim kolegama koji su danas promovisani u Novom sadu, uz želju da u budućnosti slede svetle primere svojih starijih kolega.