Nezavisni policijski sindikat Srbije godinama unazad ukazuje na činjenicu po kojoj su ugrožavanje bezbednosti policijskih službenika i napadi na policajce ujedno i napadi na samu državu, kao i na potrebu da se materijalni status policajaca popravi kako bi se društvo dostojno odužilo onima koji polažu veliku žrtvu na oltar kolektivne bezbednosti.

Pa i pored svakodnevnih primera koji nedvosmisleno ukazuju da je NPSS apsolutno u pravu uvek kada podigne glas i zatraži bolje uslove rada za svoje kolege, nekada je potrebno da nam se i najveći autoriteti priključe kako bismo svi zajedno stigli do ultimativne istine – policajci zaslužuju bolji tretman u društvu.

I upravo se to danas i dogodilo, kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na svečanoj promociji novih pripadnika MUP-a u Novom Sadu, obećao i veće plate i bezbedniji život pripadnika policije i njihovih porodica. Jer oni, po njegovim rečima, daju državi ono što je najteže dati.

Slušajući njegov govor u kome je potencirao da će Srbija u budućnosti ulagati više novca i sredstava u policiju, sa namerom da na svakom mestu ukaže poštovanje policijskim službenicima, kao da smo slušali vlastite misli i čitali vlastita saopštenja, ona kojima godinama unazad ukazujemo na jednostavne činjenice.

I zato pozdravljamo nameru predsednika da nam pomogne na način koji je danas najavio u Novom Sadu.