Kad god ispratimo kolegu i člana sindikata u zasluženu penziju, pomešaju nam se osećanja jer je, s jedne strane, to trenutak koji svi treba da dočekamo, a sa druge žalimo jer ćemo manje vremena provoditi sa osobom koja nije samo kolega, već i prijatelj i brat. Takav je slučaj i sa Slobodanom Matovićem, policijskim službenikom iz Raške i predsednikom naše sindikalne podružnice u tom gradu, koji je nakon godina predanog rada i više nagrada koje je s pravom dobio, otišao u penziju.

Nezavisni policijski sindikat Srbije je tim povodom upriličio malu svečanost i uručivanje simboličnih poklona, plakete, sata i vaučera za putovanje… Napominjemo da je reč o simboličnom načinu na koji smo se našem prijatelju odužili jer, u stvari, i ne postoji način na koji bismo mu se zaista odužili za sve ono što je učinio i za državu, i za nas, i za sve kolege kojima je bio uzor.

“Slobodan je s nama od nastanka Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, naša vrata su za njega i njegovu porodicu uvek otvorena. Iako je penzija okončala njegovu službu, veze sa nama, njegovim kolegama i prijateljima, sigurno neće biti prekinute”, rekao je predsednik NPSS Miloš Jelenković.