Predstavnici Nezavisnog policijskog sindikata Srbije održali su sastanak sa Milanom Stanićem, načelnikom Policijske uprave za grad Beograd, na kome je obostrano zaključeno da u pojedinim policijskim stanicama postoje problemi koji se odnose na pozorničku delatnost, delatnost auto-patrola i rad sa migrantima.

Naime, pozorničku delatnost obavlja jedan policijski službenik ili službenica, što bi trebalo da se promeni budući da iskustva iz prethodnog perioda pokazuju da je u tom slučaju bezbednost građana ugroženija, kao i bezbednost samog pozornika. S tim u vezi, sa načelnikom Stanićem dogovoreno je da u najskorijoj budućnosti pozorničku delatnost ne obavlja jedan pozornik, već da ih bude više, za šta će biti izdat i nalog.

Takođe, ustanovljeno je da su auto-patrole opterećene tekućim predmetima, što otežava njihovu funkcionalnost, pa je s tim u vezi dogovoreno da se broj predmeta rastereti.

Pored toga, u razgovoru je posebna pažnja okrenuta ka Policijskoj stanici Obrenovac i njihim problemima sa migrantima, sa kojima policijski službenici otežano komuniciraju i otežano procesuiraju tamošnje slučajeve zbog govorne barijere, kao i činjenice da migranti često nemaju odgovarajuća lična dokumenta. Iz tog razloga, NPSS i rukovodstvo PU Beograd će u narednom periodu obratiti pažnju na tu problematiku, kako bismo olakšali posao kolegama koji rade sa migrantima i kako bismo im obezbedili pomoć u tehnici i opremi.

NPSS će ovakvim razgovorima i ubuduće učestvovati u procesu poboljšanja uslova rada za sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.