Nezavisni policijski sindikat Srbije je u više navrata napominjao kako je jedna od osnovnih delatnosti naše sindikalne borbe pomoć porodicama preminulih policajaca, kao i naših kolega koji su poginuli i ranjeni izvršavajući svoju profesionalnu dužnost.

Takođe, NPSS posebnu pažnju obraća i na decu palih i preminulih kolega, čije odrastanje pratimo i pomažemo na sve moguće načine, uz obaveznu podelu od novogodišnjih paketića.

S tim u vezi, danas je NPSS dobio pismo od T.Đ, udovice preminulog kolege, koje ćemo preneti jer smo svi zajedno ponosni, budući da sadržaj pisma dokazuje da radimo pravedne i važne stvari.

“Veliki znak zahvalnosti za sindikat koji je pomogao meni, kao udovici preminulog policajca, da zasnuje radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije posle sedam godina kucanja na različita vrata lažnih obećanja.

Jedini ste koji ste se zauzeli za mene, pa je posle šest godina i šest meseci rada po osnovu raznih ugovora stiglo rešenje na određeno vreme. Zato sam odlučila da postanem vaš član.

Srdačan pozdrav od udovice preminulog policajca”.

NPSS s ponosom nastavlja da pomaže porodicama kolega koji su nastradali vršeći svoju dužnost.