Požrtvovanost i ogromna posvećenost službi pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije postali su već uobičajena praksa, pa skoro i da ne prođe dan a da naše kolege nekome ne spasu život i ne pomognu unesrećenima u raznim nevoljama. Poslednji u nizu takav slučaj desio se danas u Beogradu, kada su naše kolege spasile mladića od davljenja u automobilu punom vode.
Patrola je, naime, prethodno upućena u Leštane, jer je prijavljeno da je došlo do saobraćajne nesreće. Dolaskom na lice mesta, policajci iz stanice u Kaluđerici videli su automobil koji se prevrnuo u kanal i u koga je ulazila voda, zbog čega je mladiću koji se nalazio u vozilu bio ugrožen život.
Tada je policajac Boško Rašić odlučio da uđe u vozilo kroz već polomljeno zadnje staklo, kako bi pomogao momku kome je pola glave već bilo u vodi. Rašić je u vozilu ostao sve dok nisu došli spasioci i varogasci, držeći zaglavljenom devetnaestogodišnjem A.M. glavu iznad vode, da se ne bi udavio.
Kada je stigla ekipa spasilaca, mladić je izvučen iz vozila i ukazana mu je pomoć, a zatim je prebačen u Urgentni centar.
Nezavisni policijski sindikat Srbije čestita kolegama iz Kaluđerice na brzoj i efikasnoj akciji, a naročito pohvaljuje policajca Rašića, čije je delo spasilo ljudski život.