Nezavisni policijski sindikat Srbije prepoznaje i svakodnevno pokazuje u kojoj meri je aktivnost sindikata na lokalu značajna, naročito kroz volonterski aktivizam kao pomoć kolegama u određenoj zajednici.

Takve akcije ne samo što predstavljaju društveno koristan rad već postiču i vidljivost sindikata u sredinama u kojima je organizovan, uz koncept pozitivne samopromocije širem krugu ljudi. Manje zajednice na lokalu bezrezervno osećaju značaj sindikalnog delovanja i sindikalnu podršku koja nije ničim uslovljena, a uz rešavanje problema i zbližava članove te zajednice sa članovima sindikata, dajući preko potreban osećaj solidarnosti.

Iz tog razloga, rukovodstvo sindikata je u proteklom periodu obišlo nekolicinu sindikalnih grupa na lokalu, među kojima je i policijsko odeljenje u Brodarevu, kako bismo na licu mesta i u razgovoru sa članstvom (i sa ostalim kolegama) utvrdili na koji način možemo da unapredimo njihov radno-pravni status.

Tim povodom, predstavnici NPSS Adis Tandir, Nebojša Pantović i Ivan Babić uručili su kolegama u Brodarevu LCD televizor, sindikalnu donaciju koja će, nadamo se, upotpuniti ambijent u kojem borave i rade.