Svedoci smo da ne prođe dan a da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije ne demonstriraju hrabrost, humanost, požrtvovanje i profesionalizam spasavajući ljudske živote i osiguravajući bezbednost naših građana, međutim, ponekad sve to ostane u pozadini pokušaja da se obmanom javnosti srpska policija obezvredi i stavi na stub srama.

Poslednji takav slučaj dogodio se posle protesta udruženja CarGo, koje je objavilo snimak policijske intervencije kako bi optužili policajce da su bili nasilni prema okupljenima u Batajnici, iako se na tom snimku jasno vidi da su pripadnici Interventne jedinice, bez ikakve sile, samo zaobišli one koji im nisu dozvolili da obave svoju zakonom propisanu dužnost.

Naše kolege iz Interventne jedinice pojavile su se, naime, na skupu posle poziva Komunalne policije, ali im nekoliko osoba nije dozvoljavalo da vozilom priđu na mesto događaja. Snimak zapravo ne samo da pokazuje kako policajci pokušavaju da obiđu te ljude, već da nikakvo nasilje nije postojalo s njihove strane i da su jedino bili nasilni oni koji su pokušali da im stanu na put.

Posebnu dimenziju pri obmani javnosti demonstrirali su pojedini mediji, koji su uz bombastiče naslove o policijskom nasilju objavili i pomenuti snimak, iako svako ko ima oči može da vidi da nikakvog nasilja tamo nije bilo. Što nije ni korektno, a ni moralno, imajući u vidu da, iz njima znanih interesa, pokušavaju da stigmatizuju pripadnike Interventne jedinice koji svakodnevno obavljaju najteže zadatke i realizuju najrizičnija hapšenja na teritoriji Beograda, doprinoseći tako sigurnosti građana.

Za mnoge njihove akcije javnost i ne zna, niti mediji objavljuju sve zasluge Interventne jedinice, ali zato retko kada propuste priliku da ih stave na stub srama, čak i kad je evidentno da iza svega stoje najobičnije laži.

Nezavisni policijski sindikat Srbije iz tog razloga postavlja samo jedno pitanje: kako vas nije sramota da obmanjujete javnost i optužujete policajce za nešto što se nije dogodilo?