Beograd 30.08.2019. godine 

Nezavisni policijski sindikat Srbije više puta je na sastancima sa poslodavcem skretao pažnju, između ostalog, na kvalitet voznog parka kojim raspolažu pripadnici naše policije. Kao što je poslednji put i rečeno, veći kontigent je stigao u septembru prošle godine, a predhodnih dana i u Upravu saobraćajne policije i Odsek za vanredne situacije. Ovom prilikom želimo da pohvalimo skakodnevne aktivnosti rukovodstva MUP-a, jer reaguje na probleme i radi na osavremenjivanju srpske policije čime je svakodnevni rad olakšan, a stepen uspešnosti izvršenja zadataka povećan.

Iz Ministarstva je stigla vest da će nova patrolna vozila biti po prioritetima isporučena policijskim upravama širom Srbije, a da će do kraja godine policijske uprave biti opremljene novim vozilima i drugom neophodnom opremom.

Takođe, ono što konstantno muči zaposlene je sve veći obim posla i nedostatak izvršioca u radu, ali  svedoci smo da je u predhodnom periodu uložen veliki napor nadležnih u MUP-u da se izvrši reorganizacija na svim nivoima i organizacionim jedinicama, te su nove kolege započele rad u Žandarmeriji, Sektoru za vanredne situacije i Područnim policijskim upravama na teritoriji cele Srbije. U isto vreme, izvršen je prijem i uskoro počinje obuka za 400 policajaca u Centru za osnovnu policijsku obuku koji će svoje poslove obavljati i doprineti bezbednosti građana u prestonici.

Velika i bitna stvar, koja pokazuje da brine o svim zaposlenima, je ta što poslodavac ima sluha i razumevanja za saradnju sa sindikatima i prihvata predloge i sugestije, te je iz takvog zajedničkog činjenja proizašao,

Nadamo se, jedan od najpovoljnijih Posebnih kolektivnih Ugovora koji će uskoro biti potpisan.

Imajući u vidu da policijski službenici obavljaju jedan od najtežih i najodgovornijih poslova, sve navedeno, puno će značiti u olakšavanju njihovog rada, a samim tim i u očuvanju lične i bezbednosti naših građana i njihove imovine.

Kao sindikat, koji postoji pre svega zbog svojih članova,  uvek smo reagovali kada je bilo potrebno ukazati na probleme i propuste, tako  ovog puta želimo da pohvalimo i napore resornog ministra dr Nebojše Stefanovića i rukovodstva  MUP-a zbog napora koji ulažu kako bi dobili savremenu policiju 21 veka.

INFO NPSS