Beograd 30.08.2019. godine

 

Nova školska godina počinje 02. Septembra za osnovno i srednje školsko obrazovanje u Srbiji.  Nezavisni policijski sindikat Srbije podseća zaposlene da, u skladu sa pozitivno-pravnim propisima, mogu ostvariti pravo na plaćeno odustvo u trajanju od dva dana za polazak deteta u prvi razred osnovne škole. 

Ono što brine roditelje i što je uvek veliki zadatak policijskih službenika je povećan broj dece kao učesnika u saobraćaju. Tempo kojim se odvija saobraćaj na našim putevima je sve dinamičniji i brži, a ogroman je nesklad između tempa kojim raste saobraćaj i stepena pripremljenosti učenika za pravilno vladanje u sve služenijim uslovima saobraćaja, te je potrebno permanentno i sistematski raditi na saobraćajnom vaspitanju, prvenstveno mladih, pa i ustalih učesnika.milos veliki

Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, Miloš Jelenković, još jednom u ime Sindikata, skreće pažnju na ovaj problem: ” Škola predstavlja veliku promenu za dete, ali i celu porodicu. Od presudnog je značaja da svi obratimo maksimalnu pažnju na našu decu i njihovu bezbednost na putu do škole i kuće. Dok je Ministartstvo preduzelo sve potrebne mere da osigura bezbednost mališana kroz projekat “školski policajac”, a u saradnji sa Ministarstvom prosvete i tehnološkog razvoja i roditeljima, svi zajedno doprinosimo sigurnijem odrastanju naše dece. Ovom prilikom, našoj deci želim srećan i uspešan polazak u školu i bezbrižno detinjstvo, a na vozače i druge učesnike u saobraćaju apelujem da svojim postupcima doprinesu sve ukupnoj bezbednosti saobraćaja“.

                                                                                                                                                             Press NPSS