U skladu sa Planom I programom aktivnosti Sindikata, Glavni odbor Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, na čelu sa predsednikom Milošem Jelenkovićem, dana 03.09.2019. godine u Novom Pazaru, održao je sastanak sa rukovodstvom regionalnog odbora „Južna Srbija“.

 

Na sastanku je, pre svega, bilo reči o unpređenju rada NPSS-a i približavanju sindikata svojim članovima. Svi učesnici sastanka su se saglasili da je trenutno najveći problem policijskih službenika loša ekonomsko-socijalna situacija u kojoj se nalaze.  Kako NPSS svojim članovima obezbeđuje besplatnu pravnu pomoć i u ovom slučaju će pred nadležnim institucijama stati uz svoje članove i pomoći im da ostvare svoja prava i dobiju nadoknade koje im pripadaju.

Na sastanku su prevashodno obrađene teme koje se tiču problema sa kojima se na lokalu susreću policijski službenici. Utvrđene su i smernice daljeg delovanja Regionalnog odbora, odnosno Sindikata na ovom području. Članovi Glavnog odbora podneli su izveštaj o dosadašnjem radu i približili reorganizaciju Sindikata koja je u toku na svim nivoima.

Zajednički zaključak današnjeg sastanka jeste da se rad i sindikalna borba moraju usmeriti ka članovima sindikata, a da svi zajdeno zalaganjem doprinesemo poboljšanju uslova u kojima policijski službenici obavljaju svoj posao.

Učesnici današnjeg sastanka zajednički su pozdravili doprinos celokupnog članstva radu sindikata i pozvali članstvo da pored iznošenja problema sa kojima se susreću, nastavi da daje sugestije predstavnicima svojih podružnica kako bismo svi zajedno ugled policajca vratili na visok nivo. Predsednik NPSS-a Miloš Jelenković poželeo je kolegama u regionu mnogo uspeha u daljem radu i naglasio “Da Nezavisni policijski sindikat Srbije radi u korist svojih članova, ali i svih pripadnika MUP-a dokaz je što sve više kolega to prepoznaje. Ovaj Regionalni odbor je pokazatelj kako Sindikat treba da bude organizovan i usmeren svojim članovima. Ne možemo da zaboravimo da je upravo iz Novog Pazara i sa ovih prostora nastao ovaj sindikat, kao i što je začeta srpska država, da su baš ovde postavljeni jaki temelji sindikalizma i da su, uz poštenje i nesebično zalaganje kolega koji ovde žive i rade, napravljeni istorijski koraci koji će se zauvek pamtiti. Iz tog, i mnogih drugih, razloga želim da vam se zahvalim na saradnji, poštenju, nemerljivom doprinosu i velikom prijateljstvu. Sindikat, na čelu sa mnom, neće izneveriti vaše poverenje„

Press NPSS