Preševo, 19.09.2019 godine

Rukovodstvo Nezavisnog policijskog sindikata Srbije obišlo je danas pripadnike Žandarmerije na području Preševa, i tom prilikom se uverilo u kojoj meri im donacije našeg sindikata, poput sistema Total TV i rashladnih uređaja, olakšavaju svakodnevicu. Iskoristivši ovu radnu posetu, potpredsednik NPSS Miljković Vladica i predsednik NPSS Odreda Žandarmerije u Kraljevu, Jovanović Milan podelili su svim pripadnicima Žandarmerije u Preševu određene namirnice I opremu u vidu baterijskih lampi. Takođe, rukovodstvo NPSS, u saradnji sa MUP-om, realizovalo je inicijativu oko mogućnosti pristupa internetu u bazi Žandarmerije, tako da je za sve pripadnike omogućen besplatan pristup I korišćenje internet.

NPSS će konkretnim akcijama i ubuduće nastaviti zalaganje za poboljšanje uslova rada svih zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Takođe, posle razgovora sa pripadnicima Žandarmerije iz Preševa koji na tom području obavljaju najsloženije zadatke koje se stavljaju pred zaposlene u MUP-u, NPSS će pokrenuti i nove akcije I delatnosti sa ciljem što boljeg I efikasnijeg funkcionisanja jedinice I kolega koji su na braniku otadžbine.

 

Predsednik NPSS-a, Jelenković Miloš naglasio je ovim povodom da plata koju dobijaju zaposleni u MUP-u, za ovu požrtvovanost misleći na  odvojenost od porodice, rad u neuslovnim I vanrednim uslovima na + 40 i -25, dan –noć, za vreme državnih praznika u situacijama opasnim po sopstveni život  je I dalje premala. Naročito ako se u obzir uzme činjenica da je statistika pokazala da upravo u MUP-u ima najviše smrtnih ishoda po zaposlene tokom vršenja službene dužnosti, te da  Vlada Srbije mora nastaviti sa praksom uvećanja zarada. Bezbednost gradjana Srbije, a I životi zaposlenih u MUP-u nemaju cenu.

                                                                                                                  Press NPSS