U skladu sa Planom rada I programom aktivnosti rukovodstvo Glavnog odbora Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, na čelu sa predsednikom Milošem Jelenkovićem, nastavilo je sa obilaskom kolega na terenu, te je u okviru radnih poseta održalo sastanke sa  predstavnicima sindikalnih podružnica koje deluju pod Regionom Vojvodine, Centralne Srbije I Regionom Beograda.

Dana 24.09.2019. godine, na sastanku Regiona Vojvodine u Novom Sadu, su pored opštih pitanja i problema Sindikata, odnosno članstva, utvrđene i dalje smernice za rad regiona. Utvrđene su i smernice daljeg delovanja Regionalnog odbora, odnosno Sindikata na ovom području, a članovi Glavnog odbora podneli su izveštaj o dosadašnjem radu i približili reorganizaciju Sindikata koja je u toku na svim nivoima. Jedna od glavnih tema sastanka bila je i pravna pomoć. Centrala Regiona nalazi se u Novom Sadu, na sednom spratu objekta PPU Novi Sad, a u okviru nje i kancelarija za besplatnu pravnu pomoć članstvu. Zaključeno je da podružnice koje funkcionišu u okviru ovog regiona, SP Novi Sad, SP Stari Grad, SP Detelinara, SP Odžaci, SP Bečej, SP Vrbas, SP Subotica i dr. moraju nastaviti kao i do sada da rade na rešavanju problema svojih članova  i na daljem omasovljenju članstva. Predstavnici regiona istakli su da se akcenat mora staviti na ekspeditivnost u rešavanju problema. Pomažući svojim članovima kada se nadju u najtežim životnim situacijama pokazuju da sindikat pripada svima, a ne pojedincima.

Dana 03.10.2019. godine, na sastanku Regiona Centralne Srbije u Jagodini, pre svega, bilo je reči o unpređenju rada NPSS-a i približavanju sindikata svojim članovima. Svi učesnici sastanka su se saglasili da je trenutno najveći problem policijskih službenika loša ekonomsko-socijalna situacija u kojoj se nalaze.  Kako NPSS svojim članovima obezbeđuje besplatnu pravnu pomoć i u ovom slučaju će pred nadležnim institucijama stati uz svoje članove i pomoći im da ostvare svoja prava i dobiju nadoknade koje im pripadaju. Takođe, obrađene su teme koje se tiču problema sa kojima se na lokalu susreću policijski službenici. Utvrđene su i smernice daljeg delovanja Regionalnog odbora, odnosno Sindikata na ovom području. Članovi Glavnog odbora podneli su izveštaj o dosadašnjem radu i približili reorganizaciju Sindikata koja je u toku na svim nivoima, dok su predstavnici sindikalnih podružnica iz Jagodine, Požarevca, Smedereva i Kragujevca izvestili o događajima koji su od interesa za dalje postupanje Centrale u cilju rešavnja problema zaposlenih u MUP-u.

Dana 09.10.2019. godine, na sastanku Regiona Beograd u Beogradu, prvenstveno su utvrđene smernice daljeg delovanja Regionalnog odbora u glavnom gradu u cilju potpunog upoznavanja i izveštavanja, kako članova o aktivnostima Sindikata, tako rukovodstva sindikalnih podružnica Borča, Palilula, Vračar, Grocka, Rakovica, Dežurna služba 92, Aerodrom, Stari Grad, Policijska Brigada, Žandarmerija, Jedinica za obezbeđenje, Mladenovac, Obrenovac, Barajevo, Čukarica, Novi Beograd, Savski Venac, Voždovac, Zemun, Batajnica i dr. o svim dosadašnjim aktivnostima u radu, gde je Glavni odbor upoznat sa kompletnim stanjem i dešavanjima u Regionu Beograd.  Centrala Regiona Beograd nalazi se u prizemlju SIV-2 na bul. Zorana Đinđića br. 104 u okviru kancelarije Sindikata, kao i kancelarija advokatskog tima NPSS koji pruža besplatnu pravnu pomoć članstvu.

Takođe, tokom meseci septembra i oktobra, Glavni odbor NPSS, na čelu sa predsednikom Milošem Jelenkovićem obišao je kompletno članstvo i rukovodstvo sindikalnih podružnica na teritoriji MUP-a Republike Srbije, te se upoznao sa delovanjem sindikata na lokalu, kao i problemima i ličnim i zajedničkim uspesima članova Sindikata. Konstantna činjenica je da sve veći broj zaposlenih u MUP-u primećuje suštinske pozitivne promene i delovanje, koje NPSS ističe od drugih sindikata, i da svakodnevno pristupaju u članstvo, te sa tim u vezi NPSS uskoro otvara nove sindikalne podružnice i kancelarije.

npss zastave

Učesnici sastanaka zajednički su pozdravili doprinos celokupnog članstva radu sindikata i pozvali članstvo da pored iznošenja problema sa kojima se susreću, nastave da daju sugestije predstavnicima svojih podružnica kako bismo, svi zajedno, ugled policajca vratili na visok nivo.

Predsednik NPSS-a Miloš Jelenković poželeo je članovima, I rukovodstvu Regionalnih odbora i  sindikalnih podružnica, mnogo uspeha u daljem radu i naglasio: ”Sindikat neće izneveriti poverenje članstva koje raste iz dana u dan. Nastavićemo da se borimo i da podržavamo naše članstvo, ali i da mu omogućavamo različite beneficije I benefite kako bismo popravili radne i životne uslove radnika MUP-a. Takođe, veliku pohvalu I zahvalnost želim da iskažem predsednicima Regionalnih odbora koji su organizovali sastanke na zavidnom nivou I da pohvalim njihov rad I zalaganje u sindikatu”.      

Press NPSS