Beograd, 02.07.2021. godine. Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Miloš Jelenković, danas je u prostorijama Kabineta neurohirurške klinike, Kliničkog centra Srbije u Beogradu, uručio počasnu Plaketu načelniku B odeljenja, neurohirurgu prof. dr Rasulić Lukasu.   

Počasna Plaketa koju dodeljuje predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije dodeljuje se ustanovama I pojedincima za izuzetne zasluge u radu I odnosu prema zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Predsedniku Milošu Jelenkoviću pripala je čast da ove godine Plaketu uruči prof. dr Rasulić Lukasu koji je nebrojeno puta ličnim primerom I angažovanjem iskazao maksimalno zalaganje, podršku I pomoć prilikom zdravstvenog zbrinjavanja povređenih radnika Ministarstva unutrašnjih poslova za vreme izvršavanja najsloženijih zadataka.

Prof. dr Lukas Rasulić poznat je širom sveta kao ekspert za hirurgiju perifernog nervnog sistema. Radi kao načelnik u Kliničkom centru Srbije, na Odeljenju za hirurgiju perifernog nervnog sistema, u Beogradu. Objavio je nekoliko desetina knjiga i preko dvesta naučnih radova, Koautor je kapitalnog dela – Medicinska enciklopedija, u kojoj je obrađena gotovo celokupna neurohirurška problematika.Oblasti kojima se profesor Lukas Rasulić najčešće bavi jesu neurohirurgija, mikroskopija, povrede mozga, kraniotomija, hidrocefalus,hirurgija perifernih nerava…                                                                   

„Velika mi je čast što sam u društvu izuzetnog čoveka i posvećenog profesionalca. Dozvolite mi da u ime Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, u ime svih zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije kojima ste nesebično uvek pomagali, kao i u svoje lično ime, izrazim iskrenu i neizmernu zahvalnost. Vaša pomoć, saveti i prijateljski odnos prema zaposlenima u MUP-u uvek će biti predmet pozitivnih priča. Hvala Vam na tome. Hvala na dosadašnjem odnosu prema nama, a poznavajući vaše ljudske  osobine siguran sam da nam i u budućnosti predstoji izuzetna saradnja.“ poručio je ovom prilikom Miloš Jelenković, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.