ДОПИС НЕЗАВИСНОГ ПОЛИЦИЈСКОГ СИНДИКАТА СРБИЈЕ ЗА ПОМОЋ У ЛЕЧЕЊУ МАГДАЛЕНЕ ЉУБИНОВИЋ

Независни полицијски синдикат Србије, као организација  која заступа интересе својих чланова – полицијских службеника и осталих запослених у Министарству унутрашњих послова, обратио се министру унутрашњих послова дописом у виду Иницијативе за помоћ у лечењу.

Иницијативу преносимо у целости.

Ћерка наше колегинице Драгане Љубиновић запослене у ПС Борча, болује од тешког облика тумора на плућима са метастазом на мозгу.

С обзиром да је за наставак лечења у иностранству неопходна велика свота новца, а коју наша колегиница не поседује, овим путем користимо прилику да Вам укажемо на напред описани проблем и да размотрите  прикупљање новчаних средстава од стране свих запослених у Министарству унутрашњих послова, а у циљу међусобне солидарности запослених у МУП-у.

Наиме, предлог Независног полицијског синдиката Србије је да се од децембарске плате свих полицијских службеника запослених у МУП-у РС, одбије 0.50 % нето зараде, и да се тако прикупљена новчана средства уплате на рачун: 250-1650022801500-92, полицијске службенице Драгане Љубиновић, који ће бити искоришћен за лечење њене ћерке Магдалене Љубиновић.

Овакав предлог истичемо јер је здравствено стање детета алармантно и сваки минут је важан, а сматрамо да је овај одбитак од нето зараде нешто што заиста не представља нешто што би било кога могло финансијски оштетити, а са друге стране има један крајње хуман циљ.

Надамо се да ћете изаћи у сусрет нашем предлогу и помоћи нам у заједничкој борби за један млад живот.

“Синдикална организација, чији сам председник, помогла је и пружиће и даље помоћ у складу са својим могућностима, а искористио бих прилику да све људе позовем и апелујем на солидарност и да заједно помогнемо у овим тешким тренуцима по породицу полицијских службеника” изјавио је председник НПСС Милош Јеленковић.