Независни полицијски синдикат Србије поднео је Иницијативу министру унутрашњих послова Републике Србије, коју преносимо у целости:

Р е п у б л и к а С р б и ј а
Министарство унутрашњих послова
Кабинет министра
Предмет: ПРЕДЛОГ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ ТУРНИРА У БИЛИЈАРУ У СКЛОПУ ПОЛИЦИЈСКИХ СПОРТСКИХ ИГАРА
Поштовани,
Обраћамо Вам се са молбом да уврстите Билијар, као посебну спортску дисциплину у организацији Полицијских спортских игара које предстоје, обзиром да је показано велико интересовање међу запосленима у МУП, за такмичење у овој спортској дисциплини.
Такође желели бисмо да истакнемо да је полицијски службеник Илић Ненад, у чину водник прве класе полиције, већ годинама један од најперспективнијих играча у Републици Србији, те да је у неколико наврата учествовао на интернационалним такмичења и европским првенствима. Даље додајемо да је и директор клуба „BK MEZZ BEOGRAD“, који је члан Српске билијар асоцијације и лиценцирани билијар тренер.
Како је запослени Илић Ненад само један од многих заинтересованих за учешће на турниру у билијару на Полицијским спортским играма, те како се још неколико десетина запослених у МУП активно такмичи на државним првенствима у организацији Српске билијар асоцијације, сматрамо да је овај предлог идеалан у циљу ширења свести о важности спортске активности и популарности овог спорта међу запосленима у МУП, како пријављеним играчима тако и гледаоцима.
Овом приликом ми као Синдикат, предлажемо да МУП уважи овај предлог, уврсти Билијар, као засебну спортску дисциплину на предстојећим спортским играма у организацији МУП, те такође, уз сагласност полицијског службеника Илић Ненада, предлажемо да се турнир организује управо у клубу „BK MEZZ BEOGRAD“, на адреси у Београду, ул. Вишњичка бр. 49Б, који апсолутно испуњава услове за организацију како аматерских тако и професионалних такмичења у билијару.
Београд, 15.04.2022. године
С поштовањем,
П р е д с е д н и к
НПСС
МИЛОШ ЈЕЛЕНКОВИЋ