Užice, 18.05.2022. godine. Nezavisni policijski sindikat Srbije, kao sindikalna organizacija koja pripada svakom članu, prepoznaje i svakodnevno pokazuje u kojoj meri je aktivnost sindikata na lokalu značajna, naročito kroz volonterski aktivizam kao pomoć kolegama u određenoj zajednici.

Poštujući usvojeni plan rada I program delovanja koji se ogleda u konstantnom sprovođenju aktivnosti na terenu i održavanju kontakta sa članstvom širom Srbije, humanitarni fond “PLAVO SRCE” koji deluje u okviru Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, nastavio je sa dosadašnjim uspešnim aktivnostima I ponovo dokazao svrhu postojanja I izuzetno posvećen rad.

Dana 20.12.2021. godine našem kolegi Toković Slavoljubu, pripadniku Vatrogasno-spasilačke jedinice PPU Užice, izgorela je porodična kuća u požaru. I pored svog požrtvovanja i napora više od deset vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila tragedija se nije mogla sprečiti. U ovom nemilom događaju, naš kolega koji je do sada nebrojeno puta spašavao živote i imovinu građana, ostao je sa svojom porodicom bez krova nad glavom.

Jedna od delatnosti humanitarnog fonda “Plavo srce” usmerena je na pomoć u teškim životnim trenucima radi poboljšanja uslova života I rada članova Sindikata I zaposlenih u MUP-u, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije i predsednik humanitarnog fonda “Plavo srce” Miloš Jelenković, sa svojim saradnicima iz Fonda Vesić Zoranom i Rupić Nevenom doneli su Odluku da, u konkretnom slučaju, pomognu kolegi u skladu sa mogućnostima fonda.

Humanitarni fond “Plavo srce”, u saradnji sa dugogodišnjim prijateljima iz firme S. N. N. d.o.o iz Aleksandrovca, koji se bave izradom PVC stolarije vrhunskog kvaliteta kako u Srbiji i regionu, tako i u zemljama EU, obezbedio je kompletnu stolariju neophodnu za završetak porodične kuće. Stolarija je dana 18.05.2022. godine dostavljena I predata kolegi na adresi prebivališta.

 

„Ono što je bitna i nemerljiva stvar u sindikalnom delovanju, NPSS je iskazao i kroz humanitarni rad fonda „Plavo srce“. To delovanje Sindikata i Fonda, najviše se ogledalo u svakodnevnoj isplati solidarnih pomoći članovima sindikata po raznim osnovama, kao i izuzetna briga i pomoć nastradalim članovima sindikata i njihovim porodicama. Iz tog razloga je i rad NPSS-a u MUP-u prepoznat baš kao takav-human i solidaran. Težina policijskog posla je skakodveno evidentna u raznim sverama policijskog postupanja, te svakako da je, prvenstveno zadovoljan policajac – dobar policajac. Imajući to na umu, nastavićemo da se svakodnevno borimo i da podržavamo naše članstvo kako bismo popravili radne i životne uslove radnika MUP-a. Kolegi Toković Slavoljubu želim mnogo uspeha na ličnom I profesionalnom planu u daljem životu I radu sa porukom da će Sindikat uvek biti tu, iza njega, za bilo kakvu pomoć I podršku. Nadam se da će mu ova donacija bar malo olakšati svakodnevnicu. Takođe, zahvaljujem se našim prijateljima iz SNN DOO iz Aleksandrovca na iskrenoj pomoći i saradnji naglasio je povodom uručenja donacije predsednik humanitarnog fonda “Plavo srce” i predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Miloš Jelenković.

Press NPSS