Београд 03.06.2022. године.

Према писању косовског листа Сињали, а како преноси портал косово-пресс.инфо, тзв. полиција Косова ухапсила је лице осумњичено за ратни злочин.

Наиме, ради се о држављанину Републике Србије, Јолић Чаславу активном полицијском службенику ПУ за Град Београд, ПС Чукарица са пребивалиштем у Београду.

Наш колега, Јолић Часлав упутио се на СВЕТУ СРПСКУ ЗЕМЉУ и своју дедовину ради решавања приватних имовинских ствари, али је том приликом ухапшен у Приштини.

Како су објавиле срамне институције такозване и самопроглашене Републике Косова, а након истраге Сектора за истраживање ратних злочина у координацији са Специјалним тужилаштвом, Часлава сумњиче да је починио ратне злочине у једном селу општине Исток током сукоба на Косову 1998. године.  Након спровођења и саслушања, а по налогу тужилаштва, Чаславу је одређено задржавање у трајању од 48 часова.

Како се сазнаје, Канцеларија за Косово и метохију обезбедила је правну помоћ нашем колеги. Независни полицијски синдикат Србије најоштрије осуђује овакав поступак институција тзв Косова и сматра да “свака стока може да нађе два сведока” те да неосновано осумњичи сваког држављанина Србије и сваког полицајца и војника који су по налогу државе Србије учествовали у одбрани наше земље.

Позивамо председника Србије, председницу Владе, Министарство унутрашњих и спољних послова, Министарство правосуђа, Министарство одбране и све друге државне институције да предузму све мере и радње из својих надлежности и да стану у одбрану сваког полицајца и војника који су по наређењу учествовали у одбрани наше свете земље, те да не дозволе срамним и нелегитимним институцијама на Косову да спроводе самовољу и праве разне спискове наших колега које хапсе и малтретирају без икаквог основа. Из примера које виђамо у последње време, сваки полицијски службеник и припадник Војске Србије који је учествовао у одбрани своје земље, може доживети исту судбину на било ком граничном прелазу и да на основу лажних оптужница буде ухапшен и процесуиран од стране непостојећих, срамних и лажних институција. Уколико постоје било какве сумње и индиције да је почињено било које КД, сматрамо да институције Републике Србије могу и требају да спроведу одговарајуће поступке у Републици Србији. Такође, свако лице или лица која се баве непријатељском пропагандом која се огледа кроз позивање на насилну промену уставног уређења, свргавање представника власти или хапшења грађана, урушавања суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије, морају се процесуирати у складу са Уставом и законима Републике Србије, те држава Србија, кроз своје институције, мора реаговати и похапсити сва лица која нападају државу, а крију се иза нелегитимних институција на делу територије Србије.

Сматрамо да се овим и сличним примерима уноси неописива доза страха и бриге код полицијских службеника и других грађана, која може довести до даљих проблема у животу и раду свакога од нас, те је неопходна хитна и јака реакција државе Србије!