Београд 11.06.2022. године. Независни полицијски синдикат Србије честита Дан Министарства, Дан полиције и славу Свету Тројицу својим члановима, као и свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Србије који свакодневно обављају најодговорније дужности, неретко ризикујући властите животе.
Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције биће обележен сутра, 12. јуна, низом манифестацијa.
Традиционални свечани дефиле полицијског оркестра, Чете коњаника Полицијске бригаде, као и полиције опште надлежности, саобраћајне полиције, Жандармерије и ватрогасаца биће одржан Кнез Михаиловом улицом, са почетком у 14 часова.
А наши суграђани од 13 часова на тактичко-техничком збору на Калемегдану имаће прилику да се упознају са вештинама, опремом и возилима која користе у раду, превентивним пројектима које спроводи Министарство и методама рада различитих организационих јединица полиције.
Програм ће посебно бити прилагођен најмлађима, који ће уз дружење са полицајцима и игру имати прилику да науче основе безбедности, уз прилику и да се пењу на вештачку стену и уживају у игри у ватрогасној пени.
„Пожелео бих свима нама, да нам радни век прође у миру, да смо окружени породицом и најмилијима са што мање брига и стреса, а да пензију дочекамо у здрављу и срећи. Нека нам је срећно!“ поручио је поводом празника председник НПСС Милош Јеленковић.