Београд, 13.06.2022. године.

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије јуче су обележили Славу, Дан Министарства и Дан полиције многобројним организацијама и активностима.

Као и претходних година, на позив министра унутрашњих послова Републике Србије, господина Александра Вулина, тако је и ове године делегација Независног полицијског синдиката Србије присуствовала церемонији обележавања Дана и Славе Министарства унутрашњих послова и Дана полиције која је одржана у Штарк Арени, а касније и на Калемегдану и улицама Града Београда. Уз чињеницу да је комплетна организација ове манифестације и церемоније спроведена на врхунском нивоу, мора се истаћи да су најзаслужније наше колегинице и колеге који су показали највећи могући степен професионализма и упорности, иако су тек ступили у радни однос и овом приликом положили Свечану заклетву. Такође, оно што изазива поштовање код запослених у Министарству и улива веру и наду у свакодневни рад , је чињеница да је комплетан менаџмент Министарства, на челу са министром господином Александром Вулином, максимално посвећен свакој организационој јединици и сваком припаднику Министарства, а што је резултирало никада бољем стању и никада већем задовољству запослених. То се најбоље осликава чињеницама да  Министарство води рачуна и брине о свакој породици наших хероја који су положили животе на бранику отаџбине, бригом о сваком детету погинулих и рањених припадника полиције, о сваком припаднику коме је потребан кров над главом, као и многим другим примерима из свакодневног радно-правног односа. Ова симбиоза, када је радник задовољан послодавцем и обрнуто, доводи до тога да су припадници Министарства у предходном периоду имали изузетне резултате рада, а посебно у обрачуну са организованим криминалним групама, решавању скоро сваког убиства, борби против дроге, педофилије, трговине људима и свим другим девијантним облицима понашања и кршења закона. Такви резултати воде до свеукупне безбедности грађана, њихове имовине и чињенице да је Србија једна од најбезбеднијих држава на свету.

Како је јучерашњи дан био свечан за припаднике Министарства унутрашњих послова, Независни полицијски синдикат Србије такође је уприличио овај празник. У организацији НПСС Региона Источне Србије на Одмаралишту “Бели камен” надомак Прокупља одржане су спортске игре. Бројни чланови Независног полицијског синдиката Србије из синдикалних подружница овог Региона узели су учешће на такмичењу.

Такмичарски део почео је у 12 часова фудбалским утакмицама између  екипа које су сачињавали чланови полицијских станица и испостава. Догађај је отворио генерални секретар НПСС-а Милан Костадинов који је, уз честитку председнику региона Чолић Љубиши на организацији, свим члановима и гостима пожелео добродошлицу. Костадинов је истакао да ће Синдикат и у будуће, поред константне борбе за права радника МУП-а, настојати да организује овакве догађаје како би се полицијски службеници бар на тренутак кроз спорт и дружење ослободили свакодневног стреса који носи њихов посао.

Борбеност и фер плеј који их краси у послу, полицајци су показали  и на теренима. Након завршеног спортског дела најбољим екипама и појединцима додељени су пригодни поклони. Тако је прво место у малом фудбалу припало екипи СП Куршумлија. Прво место у баскету освојила је екипа СП Жандармерија Ниш, док је прво место у надвлачењу конопца припало екипи СП Пожаревац. Након спотског дела уприличено је дружење, ручак и вечера за око 100 колегиница и колега, чланова НПСС. Учесници са овог прелепог одмаралишта отишли су задовољни и пуни лепих утисака због дружења.

“Првенствено, желео бих да честитам празник колегиницама и колегама, да им пожелим срећан и успешан свакодневни рад. Ово је само једна у низу организација Синдиката. Сваки Регионални одбор НПСС организоваће ускоро спортске игре и дружења, а екипе победника учествоваће на завршном турниру који организује Централа синдиката. Дружење кроз спорт је нешто што желе запослени у МУП-у и ми ћемо се трудити да тако нешто омогућимо. Све похвале руководству Региона и подружницама на успешно организованом дружењу. Свакако, синдикат се захваљује Граду Прокупљу на сарадњи и помоћи о организовању ових спортских игара” поручио је председник НПСС Милош Јеленковић.

 

Press NPSS