Опште је познато да је полиција служба јавне управе којој је поверено чување јавног реда и поретка.  У свом раду, полиција грађанима пружа заштиту њихових темељних уставних права и слобода и заштиту других уставом заштићених вредности са циљем подизања степена безбедности, а тиме и квалитета живота у локалним заједницама.

Да је полицијска професија првенствено начин живота, а не само занимање, показују свакодневни бројни примери пожртвовања у раду наших колега.

Скорашњи догађај на Калуђерици показује спремност и одлучност наших колега да животе свих нас, а првенствено наше деце, учине безбеднијим и безбрижнијим.

Пет полицијских службеника ПИ Калуђерица, ван редовног радног времена, приликом свакодневног оперативног рада у контакту са грађанима, дошли су до сазнања да се непозната лица баве продајом дроге и опојних средстава у дворишту ОШ “Милоје Васић” на Калуђерици. Чињеница да су били у приватним обавезама и заокупљени личним стварима док су ван редовног радног времена, није спречила ове наше храбре колеге да се брину о својим најмлађим суграђанима. Сазнања која су добили оперативним радом захтевала су хитност у поступању и моменталну правовремену реакцију, те су се полицијски службеници организовали и изашли на терен. Након детаљне организације поступања и опсервације, наше колеге су направиле заседу у непосредној близини дворишта основне школе и на извршењу кривичног дела, са предметима, ухватили два лица из Београда. Након довођења до службених просторија ПИ Калуђерица, од ова два лица, привремено је одузето више пакетића опојне дроге “марихуана”.

“Позив полицајца је емоционално и психички најтежи од свих послова данашњице. Стресогене ситуације којима су изложени утичу и на њихову околину – пре свега на породицу. Ово је још један пример када су колеге одложиле све своје обавезе око породице и посветиле се послу и ван радног времена. Полицијски службеници ПС Калуђерица увек су били предани да максималним ангажовањем сузбијају чак и најситније деликте са истом одлучношћу са којом и најтеже облике криминалитета. Велика похвала за њихов рад!” честитао је и поручио председник Независног полицијског синдиката Србије, Милош Јеленковић.