Независни полицијски синдикат Србије своју синдикалну активност, превасходно, усмерава ка члановима синдиката и запосленима у Министарству унутрашњих послова, те својим залагањем доприноси побољшању услова у којима полицијски службеници обављају свој посао.

Да је активност синдиката, посебно на локалу, од великог значаја, показује и руководство Синдикалне подружнице Тутин. Наиме, руководство ове синдикалне подружнице Независног полицијског синдиката Србије одржало је радни састанак са начелником ПУ Нови Пазар, Љајић Нермином и његовим сарадницима. Након конструктивног састанка везано за радно-правни статус запослених у ПУ Нови Пазар, председник НПСС СП Тутин Занфир Ризвановић предао је и донирао клима уређај који ће бити коришћен у Дежурној служби Полицијске станице  у Тутину.

“Надам се да смо овом донацијом олакшали рад и изазове који се свакодневно налазе испред полицијских службеника. Наставићемо да се боримо и да подржавамо наше чланство и запослене у МУП-у како бисмо поправили радне и животне услове радника МУП-а” нагласио је поводом уручења донације председник НПСС Милош Јеленковић.