Краљево 28.06.2022. године. У кабинету начелника Полицијске управе Краљево одржан је радни састанак руководства полицијске управе Краљево, на челу са начелником ПУ Жељком Рајковићем и представника Независног полицијског синдиката Србије, на челу са председником Милошем Јеленковићем.

Гостољубива и веома срдачна атмосфера била је идеална за конструктивно разговарање о питањима која оптерећују запослене на подручју територијалне надлежности коју покрива Полицијска управа Краљево. У овој полицијској управи приметни су универзални проблеми запослених у МУП-у који се односе на радно-правну материју, а које НПСС свакодневно успешно решава у корист запослених.

Након састанка, после кога сигурно можемо очекивати и одређене резултате у погледу побољшања и поштовања радно-правног статуса запослених у ПУ Краљево, Главни одбор синдиката одржао је и радни састанак са представницима НПСС РО Источна и Јужна Србија и члановима Синдиката.

Од стране чланства Синдиката указано је на одређене проблеме, примедбе и недостатке у свакодневном раду, те План поступања Главног одбора биће усмерен ка радно-правној заштити запослених и побољшања услова живота и рада запослених у овој ПУ. Испуњење тог плана довешће до стварања додатне мотивације, како за службено поступање тако и за синдикални активизам, а самим тим и бољих резултата рада што је и свима нама заједнички циљ.

“У односу руководиоци-запослени, посебан труд мора бити усмерен на залагање око заштите права запослених. Анализираћемо све добијене информације, а недостатке и проблеме у најкраћем року отклонити. Уколико проблеми превазлазе надлежност, решавање и разумевање на локалном нивоу, Синдикат ће у контакту са Министарством исте решавати брзо и ефикасно на обострано задовољство. Посебно бих се захвалио чланству на одзиву и које је допринело да састанак буде конструктиван. Позвао бих све запослене у овој ПУ, уколико им треба било каква помоћ, да обавесте Синдикат, а ми ћемо знати како да им помогнемо” поручио је председник НПСС Милош Јеленковић.

Пресс НПСС