U skladu sa reputacijom i tradicijom Nezavisni policijski sindikat Srbije ponovo je svoje članove vodio na putovanje u Ohrid. U organizaciji Regiona Istočna Srbija, a sve zahvaljujući predanom radu i angažovanju predsednika Regiona Ljubiši Čoliću kao i njegovih saradnika i članova, u danima 02,03, i 04.09.2022. godine oko 60 članova sindikata, što iz regiona Istočna Srbija, što iz drugih regiona i podružnica Srbije, otputovalo je na zasluženi odmor i druženje. Rukovodstvo i članovi sindikata su posetu Republici Severnoj Makedoniji iskoristili i za druženje i razmenu iskustava sa kolegama R.S.Makedonije koji su se po svom dobrom običaju pokazali kao odlični domaćini.
Svi zajedno imali su priliku da na kratko zaborave na svakodnevne obaveze i stres koji nosi policijski posao i predah potraže na obalama Ohridskog jezera. U toku ta tri dana, bili su organizovani izleti, obilasci znamenitosti, kulturno-istorijskih lokaliteta kao i tradicionalna svečana večera posvećena Srpsko-Makedonskom prijateljstvu.
Posebnu zahvalnost Nezavisni policijski sindikat Srbije duguje i predusretljivom osoblju hotela “Lovec” koje se kao i svake godine trudilo da našim kolegama izađu u susret i ispune svaku želju.
Poseta Ohridu je iskorišćena i za održavanje sastanka sa kolegama policije R.S.Makedonije. Policijski službenici razgovarali su o trenutnoj situaciji na policijskoj sindikalnoj sceni dve zemlje, ali i razmenili iskustva koja će svima značiti u daljem sindikalnom delovanju.

Portparol NPSS
Rupić Nevena