Dana 15.09.2022. godine u Beogradu, u naselju Karaburma odvijala se prava drama. Mlađi muškarac je u nervnom rastrojstvu napao lokalnog automehaničara, zatim ga, stavivši mu nož pod grlo, protiv pravno lišio slobode.
Koliko je policijski posao pun nepredviđenih i neočekivanih situacija i intervencija, govori i poziv koji su policijski službenici dobili. Iako su ovakve situacije nešto za šta se svaki policajac obučava, njihova pojava na svu sreću nije toliko česta.
Na lice mesta, odmah po pozivu, uputili su se policijski službenici PS Palilula, koji su samo svojom profesionalnošću, obučenošću i spremnošću uspeli da sa otmičarem ostvare kontakt i održe ga u prisebnom stanju kako ne bi povredio ni sebe ni lice koje je pretio da će napasti do dolaska pregovaračkog tima MUPa Republike Srbije.
Na svu sreću, talačka situacija je okončana bez povređenih lica, a lice koje je izazvalo krizu privedeno od strane policije.
Nezavisni policijski sindikat Srbije izražava veliku zahvalnost i najiskrenije pohvale policijskim službenicima PS Palilula koji su pokazali prisebnost i profesionalnost u ovoj intervenciji.

Odbor za medije
Portparol NPSS
Nevena Rupić