Ima li pobednika? Ima li poraženih? Ili su svi u isto vreme i poraženi i pobednici?

Današnji događaj u Beogradu je definitivno nešto što nije trebalo da se dogodi.

Nezavisni policijski sindikat Srbije se neće baviti raspravama po društvenim mrežama, neće davati sebi za pravo da sudi i procenjuje ko je i koliko bio ili nije bio u pravu, ali ćemo se držati činjenica.
Nasilje kao i godinama unazad odlika je određenih interesnih grupa i pojedinaca, a ne većine građana Republike Srbije. Oni koji sprovode to nasilje nad drugima, uz bilo koje opravdanje koje daju, prekršili su više zakona ove države, a oni koji u takvom huliganizmu napadnu policijske službenike, napali su državu direktno. Takav potez ne sme, niti će ikada proći bez reakcije policije i nadležnih organa. Svako ko napadne državu mora da zna da nikada neće biti jači od nje i da će posledice biti nemonovne.
Policijski službenici iz cele Srbije danas su bili angažovani na obezbeđenju nekoliko različitih manifestacija i događaja u Beogradu. Svi do jednog su došli na izvršenje zadatka, svi do jednog nisu ustuknuli, svi do jednog su se trudili i uložili maksimum svog profesionalizma, znanja i snage da izdrže sve pritiske i teškoće na koje su naišli. Policijski službenik ima obavezu da uvek, u bilo kakvoj situaciji, štiti mir, ustavni poredak i obezbedi javni red i mir za sve građane kao i strane državljane u našoj zemlji. Za sve kolege jedno ogromno hvala i jedno još veće bravo! Hvala i svim građanima koji su pomagali policijskim službenicima, koji nisu kršili zakon već se poneli dostojanstveno i ponosno što su stanovnici prelepog glavnog grada Republike Srbije.

„Na žalost, među nama ima i kolega koji su zadobili povrede, i to je još nešto što naša profesija nosi kao rizik sa sobom. Često se događalo u istoriji, a ponovilo se i danas da se sve slomi na leđima policjskih službenika. Povređenim kolegama želimo brz i lak oporavak. Nezavisni policiski sindikat Srbije će se maksimalno potruditi da svim kolegama kojima je bilo kakva pomoć potrebna bude na usluzi i napominje da neće ostati sami posle ovakvih događaja. Sindikat će uvek biti tu za svoje članove i svoje kolege!
Zahvaljujemo se i pozdravaljamo potez rukovodstva MUP-a koji je na čelu sa ministrom odmah obišao povređene kolege i time iskazao brigu za zaposlene i zahvalnost za herojstvo koje su policijski službenici danas pokazali.
Na kraju, zahtevamo da se posle svega što se danas dogodilo, promisli i vidi da li je moralo biti ovako, da li je trebalo drugačije isplanirati, možda predvideti događaje, da li postoji i čija je odgovornost za propust današnjeg obezbeđenja.
Nezavisni policijski sindikat Srbije će tražiti od Ministarstva unutrašnjih poslova nagrađivanje za svakog policijskog službenika koje je učestvovao u obezbećenju javnog skupa.“ – izjavio je predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, Goran Jovanović.

Odbor za medije
Portparol NPSS
Nevena Rupić