Dana 24.08.2022. godine u Vranju u vremenu od 12,00 d0 14,00 časova održan je konstruktivni sastanak između članova i rukovodstva sindikata Nezavisnog policijskog sindikata Srbije i načelnika PU Vranje. Na sastanku su ispred sindikata bili prisutni: Ljubiša Čolić potpredsednik sindikata i predsednik Regiona Istočna Srbija, Bašić Marko potredsednik sindikata, Antić Dejan predsednik sindikalne podružnice Vranje i Kostić Zoran predsednik sindikalne podružnice SPI Vranje, dok su ispred PU Vranje bili prisutni načelnik PU Vranje Saša Nedeljković, Načelnik OSP Nenad Kostić, Načelnik OP Vladica Stanković, Šef odseka za ljudske resurse Boban Stanković, Šef odseka za logistiku Ivica Ilić i koordinator Srđan Nikolić.
Na samom satanku razgovarano je o nekoliko ključnih problemskih tema koje muče zaposlene u PU Vranje. Kao problem javlja se način obračunavanja i isplate putnih troškova, gde je iskazano interesovanje od strane rukovodstav PU Vranje za rešavanjem problema. Zatim je spomenuta problematika nepopunjenosti radnih mesta Komandir i Vođa smene kao i starosna struktura u OSP SPI za DP1. A reda gde će za tri godine doći do ponzionisanja većeg broja kolega te neophodnost primanja novih kadrova. Takođe je istaknut problem neadekvatnih uslova za rad u toj stanici kao i često nedostajanje ispravne pijaće vode. Načelnik OSP je naveo da se problematika vode može rešiti postavaljanjem balona pijaće vode, na šta se i sindikat obavezao da će pomoći. U nastavku sastanka, od strane sindikata predočeno je da bi se trebao maksimalno sagledati rad vrednih policijskih službenika te se istima može dati i potsticaj za dalji rad u vidu nagrađivanja, a ukoliko dođe do nenamernih propusta u radu isti budu sagledani u odnosu na opterćenje koje trpe na poslu bez striktnog i isključivog kažnjavanja.
Načelniku je prenet i zahtev zaposlenih koji su zatražili dodatnu opremu u vidu balističkih štitova te svoj zahtev obrazložili primerima u prethodnom periodu kada im je ista oprema bila neophodna. Načelnik PU Vranje se obavezao da će takav zahtev biti poslat nadležnim službama za nabavku opreme.
Na kraju sastanka svi su se složili da su, dolaskom novog načelnika PU Vranje međuljudska saradnja i atmosfera za rad mnogo bolje i da će saradnja sindikata i rukovodstva i dalje postojati kao i do sad, uz puno poštovanje i uvažavanje, što ujedno poboljšava atmosferu za rad, donosi bolje rezultate rada i podiže ugled policije.

Odbor za medije
Portparol NPSS
Nevena Rupić