Dana 26.09.2022. godine u Vinči, nakon duže opservacije i operativnog  rada grupe za suzbijanje kriminaliteta PS Grocka, a na osnovu naredbe Višeg suda izvršen je pretres stana i drugih prostorija kod lica D.Š. (26) gde je pronađeno i oduzeto više od 350 grama zeljaste materije nalik na opojnu drogu Marihuanu, vagica za precizno merenje, jedan gasni pištolj, jedan vazdušni pištolj i više komada municije.

Iako je teritorija PS Grocke sama po sebi jako velika, to ne menja činjenicu da inspektori imaju u poslednjih nekoliko godina rekordne zaplene, a samim tim i odlične rezultate kojima se sa ulica sklanjanjaju dileri i droga. Kako je situacija svuda teška, a posla na žalost ima sve više, i potreba za angažovanjem je veća. Nezavisni policijski sindikat Srbije će predoložiti MUPu da se sistematizacijom poveća broj zaposlenih te oformi posebna Grupa za suzbijanje droga u PS Grocka jer za istom postoji realna potreba iz razloga izuzetno povećanog obima posla, a sindikat će se potruditi da kolegama obezbedi neophodna sredstva za rad u dogovoru sa nadležnima u Ministarstvu.

Želimo da kao organizacija koja štiti prava zaposlenih i trudi se oko poboljšanja uslova rada zaposlenih u MUPu pohvalimo ativnosti i angažovanje načelnika PS Grocka Milenković Saše, koji u okviru svojih mogućnosti ulaže velike napore kako bi svojim zaposlenima izašao u susret i omogućio im što bolje uslove za rad.

https://www.telegraf.rs/vesti/hronika/3561411-policija-pretresla-kucu-u-vinci-i-nasla-drogu-i-oruzje-uhapsen-diler-iz-beograda

Odbor za medije

Portparol NPSS

Nevena Rupić