Dana 10.10.2022. godine pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su 21 osobu, pripadnike navijačkih grupa zbog osnovane sumnje da su napali i naneli povrede dvanaestorici policijskih službenika 17. Septembra kod Karađorđevog parka i pričinili materijalnu štetu na imovini Ministarstva unutrašnjih poslova od preko dva miliona dinara.

Nezavisni policijski sindikat Srbije je već pisao o događaju na javnom okupljanju pod nazivom „Parada ponosa“ održanom u Beogradu dana 17.09.2022. godine gde smo jasno izneli stav da napad na policijske služnike nije prihvatljiv ni pod kojim okolnostima i osudili ponašanje huligana na pomenutoj manifestaciji. Napominjemo da ovo nije bio prvi takav incident, kao ni prvi put da policiski službenici zadobijaju lakše i teže povrede prilikom izvršavanje redovnih zadataka na koje ih zakon obavezuje, ali se nadamo i pružamo svu podršku i pomoć i Ministarstvu i drugim državnim institucijama da bude poslednji. Nasilničkom ponašanju huligana, koje ovoga puta nećemo nazivati navijačima kako ne bi smo uvredili prave sportske navijače koji se nikako ne mogu svrstati u kategoriju prestupnika, mora se jednom za svagda stati na put i dokazati da je takvo ponašanje protivzakonito, kažnjivo i nedopustivo. Napad od strane takvih lica na policijske službenike Republike Srbije koji na manifestaciji takvog tipa izvršavaju zadatak održavanja javnog reda i mira jasno ukazuje na želju za čistim povređivanjem lica u uniformi. Isto kao i uništavanje imovine  Ministarstva unutrašnjih poslova, koja je vlasništvo države i služi za zaštitu i pomoć svim građanima naše države.

„Kao organizacija koja štiti prava zaposlenih, a i kao policijski službenici i profesionalci u svom poslu izražavamo veliko zadovoljstvo i pohvalu saradnji Tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova na odličnom operativnom radu i saradnji, te brzoj identifikaciji učinioca krivičnih dela i njihovom privođenju. Našim povređenim kolegama želimo lak i brz oporavak, i podsećamo da je Nezavisni policijski sindikat Srbije uz njih i da smo spremni da pružimo bilo koju pomoć koja im je poterbna.“ – navelo je rukovodstvo Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Odbor za medije NPSS