Sa velikim zadovoljstvom želimo da obavestimo sve članove i sve zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova da je naš tekst od dana 17.09.2022. godine u kome smo pisali o kolegama iz PU Pirot, a koji su dana 15.09.2022. godine u Beogradu pomogli ženi pri porođaju, privukao veliku pažnju javnosti kao i pažnju ministra g. Aleksandra Vulina. Nezavisni policijski sindikat Srbije je 21.09.2022. godine poslao dopis ministru kao inicijativu za dodelu adekvatne nagrade i priznanja za herojsko delo policijskih službenika, što je ministar i uvažio i na taj način pokazao poštovanje predanom radu i zalaganju policijskih službenika.

U toku današnjeg dana ministar unutrašnjih poslova g.Aleksandar Vulin primio je i novčano nagradio policijske službenike Policijske uprave u Pirotu, a sa ponosom naglašavamo i članove Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, Zorana Stevanovića, Sašu Trifunovića i Miloša Petrovića koji su tokom vršenja policijskih zadataka prilikom održavanja „Evroprajad“ brzom i hitrom reakcijom stvorili uslove za bezbedan porođaj i pomogli da žena, koju su zatekli na trotoaru u ulici Braće Krsmanovića na svet donese dečaka.

Nezavisni policiski sindikat Srbije izražava zahvalnost ministru na ukazanoj pažnji i brizi našim kolegama, kao i zadovoljstvo što se heroji koji ne prestaju da služe državi i građanima i kada nisu na smeni  ne zaboravljaju, a njihova dela ne ostaju nezapažena i nenagrađena. Ovakva reakcija Ministarstva unutrašnjih poslova zasigurno dovodi do pozitivnog stimulisanja svakog zaposlenog, kao i sigurnost da naš trud, dani i noći koje ulažemo u bezbednost svakog građanjina Republike Srbije ne ostaju neprimećeni, a samim tim i građanima daje veću veru i sigurnost u njihovu policiju.

Odbor za medije NPSS