Koliko je policijska profesija izazovna, teška i opasna ne vredi ni naglašavati. Ono sa čime se naša profesije sreće svakodnevno za većinu je i nezamislivo. U tome se baš i ogleda sposobnost i spremnost svakog policijskog službenika da od momenta kada obuče uniformu i stupi u službu Republici Srbiji i njenim građanima neizostavno i bez zadrške krene na svaki zadatak i odradi ga maksimalno profesionalno i uspešno.

Jedan takav događaj, za nas redovan, ali na žalost sa tragičnom posledicom desio se danas u Borči. Oko 15 časova policijski službenici PI Borča dobili su prijavu da je na uglu ulica Dejana Medakovića i Prve Partizanske došlo do pucnjave. Dve patrole u sastavu od po dva policijska službenika hitrom reakcijom stigla su na lice mesta u najkraćem roku, gde su zatekli lice sa povredom od vatrenog oružja, koje je na žalost kasnije preminulo, ali i profesionalnom i stručnom opservacijom lica mesta odmah uočili još dva lica koja su lišili slobode zbog osnovane sumnje da su izvršili navedeno krivično delo. Obezbeđenjem i širim pregledom lica mesta, policijski službenici su pronašli i izuzeli vatreno oružje kojim je najverovatnije izvršeno ovo delo.

„Nezavisni policijski sindikat Srbije pohvaljuje svoje članove i policijske službenike PI Borča za odlično odrađenu intervenciju. Izuzetna je čast i zadovoljstvo imati tako dobre, sposobne i pre svega poštene i profesionalne kolege i prijatelje u svojim redovima. Sindikat će se truditi i u buduće da svaki trud bude primećen, pohvaljen i nagrađen,“ – izjavilo je rukovodstvo Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Odbor za medije NPSS