Poštovani članovi i kolege, Bog se javi!

 

I ove, kao i puno prethodnih godina, policijski službenici R.Srbije pokazali su da su najhrabriji i najspremniji, te da se ne libe da za svoju veru i tradiciju, po lošem vremenu uđu u ledene vode i isplivaju ponosno deonicu za Časni krst u toku praznika Bogojavljanja. Na nekim vodama plivanje je bilo takmičarskog karaktera, dok je na drugim bilo simbolično kako bi svaki učesnik doplivao do krsta. Kako je ova tradicija postala izuzetno posećena, što u broju članova, tako i u broju posetilaca, Nezavisni policijski sindikat Srbije želi da pohvali i sve linije rada i kolege koji su učestvovali u obezbeđenju skupova na mnogo mesta u zemlji, kao i pripadnike odreda Žandarmerije koji su učestvovali u litijama. Zbog svih njih manifestacija plivanja za Časni krst je protekla u prelepom svečanom maniru bez i jednog problema.

Ono čime je Nezavisni policijski sindikat Srbije posebno ponosan je da su se ove godine naši članovi odazvali u rekordnom broju, da su mnogi od njih doplivali prvi do krsta, i da su svi zajedno ponosno nosili i isticali zastave Republike Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i obeležja svojih jedinica u kojima su zaposleni.

Posebnu pažnju privukli su i članovi porodice Jovović, otac i kćer, oboje zaposleni kao policijski službenici i oboje naši članovi, koji su svoje plivanje posvetili svom prerano i tragično stradalom sinu i bratu.

Kao organizacija kojoj je osnovni zadatak da brine o zaštiti prava zaposlenih, želimo da istaknemo da smo zbog ovako hrabrih i sposobnih članova izuzetno ponosni i sigurni u dalji napredak rada Sindikata kao i u napredak samog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vaš NPSS

 

Odbor za medije NPSS