Naša koleginica i član NPSSa, Radica Stosić Vasić, policijski službenik SGP Beograd, veredna je i uzorna koleginica za koju kolege imaju samo reči hvale. Nažalost porodica se našla u najtežoj situaciji za jedne roditelje, njihovom sinu Pavlu je neophodna konstantna lekarska pomoć. Porodica Vasić je iscrpela svoje mogućnosti, a kako troškovi predstojećeg lečenja nisu mali, porodica nije u stanju da sama snosi troškove.

Pavle Vasić je rođen 2011. godine ali mu je 2013. godine dijagnostikovan „mešoviti specifični poremećaji razvoja“ zbog čega je Pavle imao nedovoljno razvijen govor za svoj uzrast i smetnje u komunikaciji i ponašanju. U trećoj godine zbog jake regresije dolazi do potpunog gubitka govora. Detaljnom dijagnostikom na Institutu za mentalno zdravlje ustanovljeno je da Pavle ima i razvojni poremećaj iz autističnog spektra.

Pavle pohađa specijalnu OŠ „Anton Skala“ ali su mu za napredak neophodni kontinuirani defektološki i logopedski tretmani. Sredstva su mu potrebna i za fizikalne terapije, siplemente, specijalističke preglede, laboratorijske analize  kao i za tretman matičnim ćelijama.

Nezavisni policijski sindikat Srbije i Porodica Vasić pozivaju sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu Pavlu kako bi nastavio sa terapijama i život živeo kao i njegovi vršnjaci.

 

https://www.budihuman.rs/korisnik/1343/pavle-vasic