Nezavisni policijski sindikat Srbije se od samog osnivanja trudi da pored primarnog posla sindikata, a to je zaštita prava zaposlenih u MUPu, ne propusti priliku da svoje kolege i članove pohvali i podeli sa svima njihove podvige i uspehe. Do sada smo već dosta puta napominjali kako među kolegama ima vrsnih sportista, što je izuzetno važno kako zbog sveukupnog zdravstvenog stanja, sposobnosti za dugotrajno i profesionalno obavljanje policijske profesije, tako i zbog najboljeg mogućeg načina za predstavljanje Ministarstva unutrašnjih poslova i Republike Srbije.

Jedan takav mlad čovek već je skrenuo pažnju na sebe svojim velikim uspesima.

Zdravković Pavle, rođen 1996. godine, iz Kraljeva, pripadnik Odreda Žandarmerije u Kraljevu od 2021. godine, član Nezavisnog policijskog sindikata Srbije i član Kajak kanu kluba Medicinar u Kraljevu. Prethodnih dana Pavle je učestvovao na Evropskom kupu u R. Severnoj Makedoniji, gde je u disciplini sprint – kanu jednosed osvojio Evropski kup i okitio se zlatnom medaljom, u disciplini sprint – kanu dvosed osvojio je drugo mesto, dok se u disciplini slalom plasirao u finale kao sedmi, da bi u finalu zauzeo 4. mesto. Među takmičarima je bilo učesnika iz više zemalja i to S. Makedonija, Srbija, Hrvatska, BiH, Grčka, Irska, Kazahstan, Turska…

Ovi izuzetni rezultati posledica su dugogodišnjeg truda i treniranja kolege Zdravkovića i samo su nastavljeni niz uspeha koji niže već godinama. Pavle Zdravković kajakom se bavi od 2009. godine, dugogodišnji je reprezentativac Srbije u slalomu i spustu, do sada je već osvajao medalje na Evropskim kupovima, i to 4 srebrne i 4 bronzane, državni je prvak u sprintu, klasiku i slalomu od 2009. do 2022. godine, mnogo puta učestvovao na finalima Svetskih i Evropskih prvenstava, osvojio 5. mesto na Svetskom kupu u sprintu u Banja Luci 2021. godine… 2009. godine proglašen je najboljim sportistom pionirom Grada Kraljeva, 2012. godine dobio je priznanja Kajakaškog saveza Srbije za postignute rezultate u disciplinama: kadeti spust, kadeti slalom, juniori slalom, juniori spust, 2013. godine priznanje Kajakaškog saveza Srbije u kategoriji – perspektivni sportista, 2020. godine proglašen je  najboljim sportistom Grada Kraljeva.

 

Čast nam je i zadovoljstvo što je ovakav izvrsni sportista odabrao časnu policijsku profesiju, kao i što je izabrao da pripada porodici Nezavisnog policijskog sindikata Srbije. Kolegi želimo puno uspeha u daljoj sportskoj i takmičarskoj karijeri, profesionalnom razvitku i privatnom životu.

Vaš NPSS!